Sposób przygotowania

Składniki podane są do biszkopta:
Wszystkie składniki ucieramy i wkładamy do blachy. Pieczemy.
Krem:
2 jaja, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 kostki margaryny. 2 łyżki kakao, kieliszek wódki
Żółtka i cukier oraz mleko wymieszać - podgrzewać na małym ogniu. Przestudzić. Utrzeć tłuszcz z kakao, dodawać stopniowo masę. Na końcu delikatnie mieszając dodać ubitą pianę.

Upieczony biszkopt dzielimy a 3 części.
Każdy krążek nasycić osłodzoną herbatą i wódką, przełożyć kremem. Tort posypać czekoladą, kokosem lub orzechami i migdałami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Bardzo dobre ciasto:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobry torcik nie jest zły
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    niezły torcik pewnie pyszny?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    uwielbiam biszkopty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !