Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z papryką i pomidorową salsą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszka pieprzu 2 łyżki
świeża pietruszka do przybrania
salsa pomidorowa
pomidory 3
sok pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
starty chrzan 2 łyzeczki
posiekana świeża pietrszuka
Pieprz czarny mielony Prymat
polędwica wołowa chuda kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z papryką i pomidorową salsą

Pomidory włożyć do miski, zalać wrzątkiem i zostawić na pół minuty, Odcedzić, zdjąć skórkę, usunąć pestki i drobno posiekać.Mięso włożyc do miski z sokiem pomidorowym, łyżką oliwy, czerwona cebulą, chrzanem, pietruszką i wszystko razem wymieszać. Przykryć i odstawić na godzinę. Podgrzac grill do średniej temperatury. Rozdrobnić pieprz. Posmarowac kotlety resztą oliwy i obtoczyć zmielonym pieprzem. Ułożyć kotlety na grillu i piec 4-5 minut z każdej strony. Podawac z sosem pomidorowym z cebulka, przybrane świeża pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.11.2012 16:45
mm pyszności';)
cukiereczek 28.01.2011 17:11
świetny przepis
cukiereczek 28.01.2011 17:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak