Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe z jabłakmi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
wywar z jarzyn 200 ml
Musztarda francuska Prymat 2 łyzeczki
czarny pieprz
świeża pietruszka do przybrania
pieczarki posiekane 170 gram
cydr 100 wytrawny
schab bez kości 4 (chudy)
jabłko kwaśne kilka szt. (obrane, pokrojone w plaste

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe z jabłakmi

Podgrzac piekarnik do 180 st. C. Olej rozgrzac na teflonowej patelni. Polozyc schab i smazyc po 3 minuty z obu stron. Nastepnie przelozyc do zaroodpornego naczynia. Na patelnie wylozyc cebule i pieczarki i smazyc, az zmiekna (5minut). Dodac make i smazyc jeszcze minute ciagle mieszajac. Powoli dolewac wywar i cydr, mieszajac, az sie dobrze polaczy, nastepnie dodac musztarde i pieprz. Doprowadzic do wrzenia i dalej mieszac, az sos zgestnieje (2-3 minuty). Plasterki jabka ulozyc na kotletach schabowych i polac sosem. Przykryc i piec w piekarniku 1-1,4 godziny,az schab bedzie miekki i rumiany. Przykryc swieza pietruszka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak