Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa po toskańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabatta 0,5 bochenka
oliwa 3 łyżki
kawałki pomidorów z puszki 800 gram
wywar z jarzyn 600 ml
sól
czarny pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa po toskańsku

Podgrzać piekarnik do 150 st. C. Pokroić ciabattę kostkę i suszyć w piecyku przez około 10 minut. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać cebulę i czosnek, a potem smażyć aż zmiękną (3-4 minuty). Dodać pomidory, fasole i wywar, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 2 minuty. Dodać ciabattę, wymieszać, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu jeszcze 5 minut, Doprawić i podawać przybrane bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak