Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

węgierki 1 kg
śliwki suszone 4
rodzynki 1 łyżka
spirytus 0,5 litra
wódka 0,5 litra
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwówka

Umyte węgierki wypestkować i wrzucić do słoika. Dodac suszone śliwki i rodzynki. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc, a następnie zlać do butelek i zakorkować. Pozostałe owoce zasypać cukrem i dodać pół szklanki w celu uzyskania likieru śliwkowego. Wymieszać i odstawić na 2 tygodnie, dodać pół szklanki wódki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.01.2013 09:15
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak