Sposób przygotowania

Kurczaka umyć zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą.Przygotować rękaw do pieczenia. Do jego środka włożyć kurczaka. Składniki na zalewę tj. sos pieczeniowy, pieprz czarny, ziele angielskie 1,5 litra wody, 3 płaskie łyżeczki przyprawy uniwersalnej oraz liście laurowe wrzucić do rondla, dokładnie wymieszać, po czym przelać do rękawa. Rękaw szczelnie zamknąć, włożyć do brytfanny, wstawić do piekarnika i piec ok. 70 minut. Kurczaka wyjąć z rękawa i piec go jeszcze kilka minut w piekarniku, aby był chrupiący.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina56

    Łoouu co zdjęcia mi ładnie wyszły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !