Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki duszone z pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula 2 sztuki
pomidory 5 sztuk
śmietana 1 szklanka
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki duszone z pomidorami

Grzyby umyć, pokroić w paski, a cebulę w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju, nie dopuszczając do zrumienienia. Włożyć do garnka grzyby i cebulę, posolić i dusić na niezbyt mocnym ogniu, aż prawie całkowicie odparuje sok. Dodać wówczas obrane ze skórki i pokrajane w ósemki pomidory. Zagotować i doprawić grzyby śmietaną rozmieszaną z mąką. Jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak