Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 8 równych części.

2. Każdą parówkę owinąc plasterkiem sera. Położyć na kawałku ciasta, zawinąć. Uważać żeby ser nie wystawał za ciasto, bo się spiecze w piekarniku.

3. Parówki połyżyć na blasze. Nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem.

4. Rozkłócić jajko, posmarować nim ciasto.

5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200st C. Zapiekać ok 20 minut. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Kiedyś trzeba wypróbować...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Mniam:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi bardzo apetycznie :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    no i fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !