Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaska po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 2
cebula 6 dużych
papryka zielona 6 sztuk
papryka żółta 6 sztuk
papryka czerwona 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaska po węgiersku

Kiełbasę, i paprykę pokroić w kostkę. Kiełbaskę podpiec na patelni i wrzucić do rondla, paprykę również tylko podpiekać na patelni pod przykrywką około 10 min i przełożyć do rondla z kiełbaską. Cebulę przekroić na pół i następnie w piórka zeszklić na patelni po przykrywką i dodać do kiełbaski i papryki. Wszystko wymieszać wlać szklankę rosołu( może być z kostki) i gotować na wolnym ogniu 15 min. Następnie dodać 2 średnie słoiczki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, paprykę ostrą do smaku i gotować około 10 min. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 11.01.2012 15:42
bardzo lubię
gacopierz23 06.10.2010 11:54
smaczne, przypomina mi troszeczkę leczo
marta639 17.09.2010 18:36
Polecam
Aleksandra55 30.08.2010 15:43
Pychotka :)
Zofia12 28.04.2010 20:42
To musi być niesamowicie smaczne, wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak