Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fałszywe udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek 4 sztuki
mięsa mielonego 50 dag
pieczarek 30 dag
kajzerek 2 sztuki
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
cebuli 1 sztuka
Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz do smaku
jajek 2 sztuki
masła 1 łyżka
mleko 1,5 szklanki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fałszywe udka

Z udek zdjąć delikatnie skórę zostawiają na końcu kawałek kości. Umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Oprószyć vegetą i odstawić do przestygnięcia. Pieczarki umyć, drobno pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na łyżce masła. Dodać do mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsnej masy razem z pietruszką. Wbić jajka i wyrobić. Farszem napełniać przygotowane skórki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym położyć po wiórku masła i smażyć ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 21.08.2011 12:21
ale świetne- rewelacja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak