Sposób przygotowania

Ziemniaki ostudzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Formę do zapiekania natłuścić i przetrzeć rozciętym ząbkiem czosnku. Połowę ziemniaków ułożyć ciasno w formie. Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na ziemniakach. Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać z bułką tartą, jajkiem oraz posiekanymi natką i szczypiorkiem, a następnie ułożyć na cebuli jako kolejną warstwę. Pozostałe ziemniaki położyć na mięsie. Całość polać śmietaną, posolić i popieprzyć oraz posypać parmezanem. Piec 20-25 minut w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię ziemniacznaną zapiekankę
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jedna z moich ulubionych :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !