Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek 3 sztuki
skrzydełek 3 sztuki
jajek 4 sztuki
groszku konserwowego 1/2 puszki
marchewki i pietruszki 2-3 sztuki
pora 1/2 szt
przyprawa do zup, pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat wg przepisu na opakowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczakiem

Ugotować mięso z warzywami i przyprawą do zup. Zostawić do przestygnięcia. Obrać i pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. W potrzebnej ilości wywaru rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Pokrojone mięso wyłożyć do małych salaterek lub szerokich szklanek. Na mięsie ułożyć połówki jajek. Z marchewki i pietruszki wyciąć rybki. Z zielonej pietruszki i pora przygotować \"wodorosty\" i umieścić w tężejącej galaretce, którą zalewamy mięso. Udekorować groszkiem i jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.09.2013 10:26
Pyszne i ładnie podane
Joanna108
Joanna108 21.10.2011 09:06
Danie wygląda prześlicznie - pomysł, by ze zwykłej galaretki zrobić akwarium - GENIALNY - gratuluję !!!
Ewa104 18.11.2010 13:51
Rybki rewelacja !Wykorzystam przepis na Andrzejki!
Sloneczko222 06.10.2010 19:23
Lubie galaretki drobiowe:)
Faustyna 27.09.2010 19:37
Niesamowite są te pani ozdoby. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Ja ozdabiam potrawy zwykle na specjalne okazje (często z braku czasu). Pani księga przepisów jednak skłania mnie ku temu, aby częściej zdobić swoje dania:) Dziękuję za inspirację:)
alaaa 11.09.2010 20:00
jakie fajne a te rybki super pomysł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak