Sposób przygotowania

Ugotować mięso z warzywami i przyprawą do zup. Zostawić do przestygnięcia. Obrać i pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. W potrzebnej ilości wywaru rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Pokrojone mięso wyłożyć do małych salaterek lub szerokich szklanek. Na mięsie ułożyć połówki jajek. Z marchewki i pietruszki wyciąć rybki. Z zielonej pietruszki i pora przygotować \"wodorosty\" i umieścić w tężejącej galaretce, którą zalewamy mięso. Udekorować groszkiem i jajkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jakie fajne a te rybki super pomysł...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Niesamowite są te pani ozdoby. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Ja ozdabiam potrawy zwykle na specjalne okazje (często z braku czasu). Pani księga przepisów jednak skłania mnie ku temu, aby częściej zdobić swoje dania:) Dziękuję za inspirację:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Lubie galaretki drobiowe:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rybki rewelacja !Wykorzystam przepis na Andrzejki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Danie wygląda prześlicznie - pomysł, by ze zwykłej galaretki zrobić akwarium - GENIALNY - gratuluję !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne i ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !