Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ze śmietaną i dżemem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
cukier 5 dag
masło roślinne 10 dag
żółtka jaj 2 sztuki
dżem 10 dag
śmietana kremówka 1,5 szklanki
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze śmietaną i dżemem

Żółtka i białko utrzeć na puszystą masę dodając cukier. Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać ją wraz z masłem oraz utartymi żółtkami, wyrobić ciasto i włożyć je na 30 minut do zamrażalnika. Ciastem wykładać foremki do pieczenia babek i wkładać je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Babeczki piec na złoty kolor przez około 25 minut. Wystudzić je i nakładać w nie ubitą śmietanę i dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.02.2013 21:32
pychota!
rakow2
rakow2 20.05.2011 17:02
słodkie
aeksandra 08.11.2010 12:45
super
Krzysztof42 13.10.2010 16:12
lubię babeczki
Iwusia 01.06.2010 20:17
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak