Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-orzechowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
mąka tortowa 8 łyżek
cukier 8 łyzek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
jabłka 1kg
galaretka czerwona 1
grysik 1/3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 2/3 szklanki
orzechy zmielone 15 dkg
cukier waniliowy 1
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-orzechowe

Upiec biszkopt z 8 jajek. Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc go na pół.
Usmażyć jabłka, pod koniec dodać galaretki. Ochłodzic.
Ugotowac grysik na mleku. Ucierac zimny, dodać cukier, następnie orzechy i cukier waniliowy.
Przełozenie ciasta: biszkopt+masa jabłkowa+biszkopt+Masa orzechowa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 03.05.2011 14:53
smaczne
kochanyptysiu 31.03.2011 13:43
tez mi sie podoba:)
iknkirke 23.02.2011 20:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak