Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wegetariański z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 cukinie
3 kostki rosołowe warzywe
2 cebule
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wegetariański z cukinii

1. Cebulę pokroić w kostkę.
2. Cukinię obrać, przekroić na pół (wzdłuż), wykroić środek i pokroić (tak, aby powstały półksiężyce).
3. Cebulkę zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną cukinię. Kiedy cukinia będzie miękka, pokruszyć kostki rosołowe oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
4. Podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak