Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka a\'la Maciek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 60 dkg
ziemniaki 0,5 kg
cukinia 1 sztuka
patison 1 sztuka
olej do smażenia
musztarda do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 listki
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka a\'la Maciek

Surowe żeberka opłukać, włożyć do pojemnika. Dodać musztardę, obsypać przyprawa do żeberek Prymat, pieprz czarny grubomielony Prymat, liść laurowy oraz ziele angielskie. Wymieszać, wstawić mięso do lodówki na ok. 12 godzin. Tak przygotowane żeberka włożyć na patelnie i dusić na wodzie ok. 1,5 godz - aż będą miękkie. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. W międzyczasie umyć i osuszyć cukinię i patisona. Pokroić te warzywa na plastry, posypać dowolnie wybraną przyprawą i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2 minuty. Gotowe żeberka podać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona cukinia i patisonem. Danie można także podać z sałatką na każdą okazję, na którą wcześniej podałam przepis. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 29.03.2011 16:02
smacznie brzmi
iwona332 27.09.2010 22:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak