Sposób przygotowania

Surowe żeberka opłukać, włożyć do pojemnika. Dodać musztardę, obsypać przyprawa do żeberek Prymat, pieprz czarny grubomielony Prymat, liść laurowy oraz ziele angielskie. Wymieszać, wstawić mięso do lodówki na ok. 12 godzin. Tak przygotowane żeberka włożyć na patelnie i dusić na wodzie ok. 1,5 godz - aż będą miękkie. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. W międzyczasie umyć i osuszyć cukinię i patisona. Pokroić te warzywa na plastry, posypać dowolnie wybraną przyprawą i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2 minuty. Gotowe żeberka podać z ugotowanymi ziemniakami i usmażona cukinia i patisonem. Danie można także podać z sałatką na każdą okazję, na którą wcześniej podałam przepis. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !