Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 4 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidla

śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Przekładamy do dużego garnka, wlewamy ok 1,5 szklanki wody i zaczynamy prażyc, odrazu dodajemy tez cukier. Czesto mieszamy, zwłaszcza na początku gdyż skórki śliwek lubią sie przypalac. Prażymy ok 1 godziny, odstawiamy do wychłodzenia, na drugi dzien ponownie prażymy na wolnym ogniu ok 1 godziny (czas od zagotowania) i gorące przekladamy do słoików, zakręcamy słooiki i układamy do góry dnem. Świetnie sie przechowują!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.06.2012 12:32
Najlepsze powidła to właśnie te domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak