Sposób przygotowania

Kaczkę opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Bułkę pokroić w kostkę i lekko zwilżyć mlekiem. Morele pokroić w kostkę, wymieszać z bułką, jajkiem i dodać cynamonu do smaku. Nadziać kaczkę nadzieniem, spiąć patyczkami i zaszyć nićmi. Ułożyć kaczkę w brytfannie, włożyć do gorącego piekarnika, od czasu do czasu polewać wytopionym sosem. Rozprowadzić mączkę ziemniaczana w bulionie lub w wodzie. Zmieszać z wytopionym sosem. Doprowadzić do wrzenia i przyprawić. Pokroić migdały w plasterki, lekko oprażyć i przed podaniem posypać nimi kaczkę.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    Koper

    http://www.przepisy-kuchenne.info/mieso/kaczka-nadziewana-morelami.php
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smaczne się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !