Sposób przygotowania

Mięso: skrzydełko, żeberko i łopatkę wstawić do garnka, dolać wody, zagotować. Odlać wodę, wypłukać mięso, obrać warzywa: pora, selera, marchewki i korzeń pietruszki. Warzywa i mięso zalać wodą i ponownie nastawić do gotowania. Wywar gotować ok. 1,5 godziny. W międzyczasie przyprawić wywar pieprzem i kostką rosołową Kucharek. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę, umyć i dodać do wywaru. Kiszone ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki do warzyw. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dusić na nim starte ogórki przez ok. 10-15 min. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodać uduszone ogórki. Gotować ok. 5 min na wolnym ogniu. Do gotowej zupy dodać natkę zielonej pietruszki. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !