Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełko z kurczaka 1 sztuka
mięso wieprzowe od łopatki 15-20 dkg
żeberko 15-20 dkg
ziemniaki 2-3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
pieprz do smaku
natka zielonej pietruszki do smaku
marchewka 0,5 sztuki
pietruszka korzeń 0,5 sztuki
seler mały kawałek
por mały kawałek
masło 1 łyżeczka
kostka rosołowa 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszów

Mięso: skrzydełko, żeberko i łopatkę wstawić do garnka, dolać wody, zagotować. Odlać wodę, wypłukać mięso, obrać warzywa: pora, selera, marchewki i korzeń pietruszki. Warzywa i mięso zalać wodą i ponownie nastawić do gotowania. Wywar gotować ok. 1,5 godziny. W międzyczasie przyprawić wywar pieprzem i kostką rosołową Kucharek. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę, umyć i dodać do wywaru. Kiszone ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki do warzyw. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dusić na nim starte ogórki przez ok. 10-15 min. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodać uduszone ogórki. Gotować ok. 5 min na wolnym ogniu. Do gotowej zupy dodać natkę zielonej pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak