Sposób przygotowania

Z mąki,jajka i wody wyrabiamy ciasto.Rozwałkować cienko i wykrawać foremką krążki,jabłka obieramy i kroimy na cząstki.Na każdym krążku układamy po kawałku jabłka i zlepiamy brzegi.Gotujemy w lekko osolonym wrzątku 8 minut.Podajemy z jogurtem np.truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wolę na ostro
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię pierogi z jabłkami , można również podać z bitą śmietaną.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    z jabłkami jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !