Sposób przygotowania

Zagotować 4 litry wody. Opłukany szpinak przebrać i włożyć do cedzaka. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Do gotującej się wody dodać olej i 1 łyżkę soli, wsypać makaron. Dodać nakłute jajka, wszystko razem ugotować. Czosnek, cebulę poddusić na maśle. Dodać śmietanę, podgrzać. Sos doprawić do smaku sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka wyjąć z wody tuż prze ugotowaniem makaronu. Do wody wrzucić szpinak, gotować kilka sekund. Szpinak wraz z makaronem wlać na cedzak, odstawić do osączenia. Obrane jajka drobno posiekać. Sos zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami. Makaron ze szpinakiem polać sosem, posypać posiekanym jajkiem i natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !