Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe sajgonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opak.
marchew 2 szt.
kapusta pekińska 0,5 szt.
mięso mielone wieprzowe 300g
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe sajgonki

Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach,kroimy pieczarki (lub grzybki mun) i kapustę pekińską w drobne kawałki.Wrzucamy mięso mielone,pokrojone warzywa i jajko do miski,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dobrze mieszamy..Papier ryżowy przyrządzamy w.przepisu na opak.Nakładamy na przygotowany papier farsz i zawijamy podobnie jak gołąbki.Wrzucamy na głęboki olej i czekamy aż pięknie zbrązowieją.Podajemy z ryżem na obiad bądź same jako przekąska:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak