Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DeserekWerośki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
żółtko surowe 2 sztuki
masło 40 g
sól 0 szczypta
woda 150 ml
galaretka brzoskwiniowa 3 opakowania
krem brzoskwiniowy 2 opakowania
brzoskwinie 3 sztuki
śmietana słodka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: DeserekWerośki

Mąkę,żółtka masło sól zmiesza ze sobą, tak przyrządzone uproszczone ciasto francuskie chowamy do lodówki na 20 minut. Galaretkę zarabiamy z wodą i rozlewamy w pucharki i pozwalamy ostygnąć. W tym czasie ubijamy krem, zamiast mleka dodajemy śmietankę słodką, krem będzie wtedy trwalszy:D Ciasto z lodówki owijamy na foremki do pieczenia rurek, pieczemy w temp 180 przez 15 min, tan otrzymane rurki nadziewamy kremem, wkładamy do pucharków razem z pokrojoną brzoskwinią i zalewamy resztą kremu. Smacznego! Na zdjęciu w wersji gruszkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 12.04.2011 19:49
bardzo fajny!
madzia451 11.04.2011 11:28
super!
Emilia22 26.09.2010 10:19
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak