Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wieprzowa z serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 500g
ser feta 1 250g
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa z serem feta

Polędwice oczyszczamy z błony, kroimy w średniej grubości plastry,wrzucamy na rozgrzany olej,posypujemy solą i pieprzem do smaku.Gdy mięso się usmaży dodajemy pokrojony w kostki ser feta(ok. pół opakowania-kostki).Czekamy aż ser się rozpuści i stworzy dla polędwicy aksamitny sos.Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak