Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć sokiem z cytryny, solą, posypać startą skórką cytrynową, oprószyć pieprzem. Do środka włożyć wszystkie zioła drobno posiekany czosnek. Tak przygotowanego kurczaka odstawić na ok. 1, 5-2 godzin. Następnie posmarować oliwą i piec przez 20 minut w piekarniku ok. 200 stopni. Po tym czasie wyjąć, polać wermutem i piec jeszcze ok. 40 minut w nieco zmniejszonej temperaturze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Aromatyczny kurczak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pyszny kurczaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny taki kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !