Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieprz ziarnisty 4-5 ziaren
ryba 70 dag
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lina

Zagotować 1, 5 litra wody, dodać włoszczyznę (cebulę wcześniej opiec na patelni) oraz wszystkie przyprawy. Gotować ok. 25 minut. Rybę oczyścić, osolić, zalać ją rosołem. Dodać masło i gotować, aż ryba będzie miękka, na wolnym ogniu (tak, aby rosół tylko mrugał). Po ugotowaniu rybę wyjąć, rosół przecedzić i ugotować na nim francuskie kluseczki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.03.2016 10:01
takiego rosołu jeszcze nie jadłam
Jagódka77 30.07.2014 13:47
wow nigdy nie jadłam, jestem ciekawa jak smakuje
mysza620 08.04.2013 21:10
uwielbiam dania z ryb, szczególnie dobre zupki
AURELKA 09.10.2012 19:46
bardzo chetnie bym zjadła
Katarzyna59 01.04.2012 11:04
smaczny
Emiliozo 25.11.2011 17:58
pomysłowe
Natalia/tubisiek 03.11.2011 19:50
zdrowe i smaczne :)
halina17 25.09.2010 14:50
Pyszne danie , ryby zdrowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak