Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Dodać cebulę, czosnek i seler. Smażyć na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną, mieszając od czasu do czasu(5 minut). Dodać kminek i smażyć mieszając przez minutę. Dodać marchew, wywar, pieprz do cebuli, a następnie wszystko razem wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu aż warzywa będą miękkie (30-35 minut). Odstawić patelnię z ognia i lekko ostudzić. Następnie zmiksować wszystko na gładką masę. Przełożyć z powrotem na czysta patelnię i lekko podgrzać. Podawać przybrane świeżą kolendrą. Ta gęsta zupa z marchwi z dodatkiem kminku działa rozgrzewająco. Wspaniała na zimowy obiad! Podawać z pieczywem z razowej mąki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !