Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marchwi z kmienkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
seler naciowy 1 łodyga
Kminek mielony Prymat 1 łyzka
marchew cienko pokrojona 700 gram
kolendra do przybrania
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marchwi z kmienkiem

Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Dodać cebulę, czosnek i seler. Smażyć na niewielkim ogniu aż warzywa zmiękną, mieszając od czasu do czasu(5 minut). Dodać kminek i smażyć mieszając przez minutę. Dodać marchew, wywar, pieprz do cebuli, a następnie wszystko razem wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu aż warzywa będą miękkie (30-35 minut). Odstawić patelnię z ognia i lekko ostudzić. Następnie zmiksować wszystko na gładką masę. Przełożyć z powrotem na czysta patelnię i lekko podgrzać. Podawać przybrane świeżą kolendrą. Ta gęsta zupa z marchwi z dodatkiem kminku działa rozgrzewająco. Wspaniała na zimowy obiad! Podawać z pieczywem z razowej mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 01.09.2010 19:12
Mniaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak