Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń nadziewana boczkiem, ogórkami i papryką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ok, 1,5 kg udźca wieprzowego
300 gramów boczku wędzonego (chudego)
1/3 papryki
cebula
margaryna
ogórki kwaszone 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń nadziewana boczkiem, ogórkami i papryką.

1. Udziec umyć. Następnie mięso naciąć tak, by powstała kieszeń na farsz (lub przekroić wzdłuż na pół, ale tak, aby mięso było nadal w jednej części. Mięso przyprawić curry, solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa.
2. Przygotować farsz: Boczek drobno pokroić lub zmielić. Ogórki, paprykę, cebulę drobno pokroić. Farsz przyprawić solą i pieprzem.
3. Farszem nadziać mięso. Związać mocno białą nicią.
4. Mięso natrzeć (tym razem po zewnętrznej stronie) przyprawami: curry, sól, pieprz, przyprawa do gyrosa.
5. Piec w garnku na tłuszczu, np. margarynie przez ok. 3 godziny (wtedy mięso będzie miękkie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.04.2012 13:39
Wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak