Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piaskowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier waniliowy 1
cukier 1 szklanka
esencja migdałowa 3-4 krople
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: babka piaskowa

Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i esencją. Następnie dodać mąkę i jajka. Odłożyć 1/3 masy i wymieszać ją z kakao. Formę na babkę natłuścić i posypać bułką tartą. Jasną masę wylać na dno a na górę ciemną. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 60 minut. Całość posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.03.2013 12:55
apetyczna ta babeczka
kielcok1 08.01.2012 18:50
bardzo fajna
Krzysztof42 12.10.2010 16:18
lubię babki
klaudia879 06.07.2010 09:32
Zawszę taką robię na Wielkanoc:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak