Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę w rondlu, dodać mąkę i mieszać na ogniu minutę. Zestawić z ognia i stopniowo wlewać mleko, mieszając tak długo, aż nie będzie grudek. Ponownie postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotować na wolnym ogniu jeszcze 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Doprawić musztardą i czarnym pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    mniam mniam
  • 9
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    idealny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszny, próbowałam i polecam
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    na grilla się nadaje do kiełbasek ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nadaje, super jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super jes
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    przydatny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bocja

    Bardzo dobry jest ten sos.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bocja

    Bardzo dobry sos.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !