Sposób przygotowania

Wykonanie: do miski włożyć 1 kostkę Kasi, 5 żółtek, 3 szkl. mąki, 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, zagnieść to rękami, uformować kulę
następnie od tego oddzielić 1/4 masy, dodać do niej 3 łyżki kakao
najpierw połowę białej masy nakładamy do wcześniej wysmarowanej blachy, potem rozsmarowujemy dżem(np. czarna porzeczka), ubijamy 5 białek na sztywną pianę, do tego 1 szkl. cukru, 2 łyżki kartoflanej; sztywną pianę wykładamy na dżem, potem kakaową masę na przemian z białą;
pieczemy około 1 godz 160*C

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    robimy podobny-pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Ale mam smaka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    chętnie bym zjadła kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !