Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z limonka i ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1/2
oliwa 1 łyżka
miód 1 łyzeczka
peiprz czarny do smaku
filet z dorsza 4
plasterki limonki
estragon 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sok z limonki 1
skórka z limonki 1 (drobno starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z limonka i ziołami

Rozgrzać piekarnik do 200C. Skórę i sok z limonki, sok z cytryny, oliwę, miód, estragon, pietruszkę i pieprz dobrze wymieszać w małej miseczce. Rybę włożyć do żaroodpornego naczynia i polać przygotowanym sosem. Przykryć naczynia folią. Piec, aż rybą zmięknie i zacznie się rozpadać(ok.20 minut). Przykryć świeżym estragonem i plasterkami limonki. Można go podawać z ziemniakami i młodą marchewką. Dorsz jest wyśmienity, polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 10.07.2011 09:58
musi być smaczny:)
bami 05.01.2011 10:17
ciekawie się zapowiada :)
Bocja 14.10.2010 10:32
Uwielbiam ryby.
Bocja 13.10.2010 08:03
Uwielbiam pieczone ryby.
pauluna
pauluna 03.09.2010 07:43
hmm super
Monika193
Monika193 02.09.2010 22:06
o mniam
plocia 02.09.2010 21:00
myślę że może być smaczne
RenataZ-et 02.09.2010 20:36
Ojj tak, na pewno musi być bardzo smaczne!
marzencia2007 02.09.2010 16:06
super musi byc taki dorsz :)
Katarzyna/kate1980 02.09.2010 13:50
super
Paweł29 01.09.2010 19:13
Pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak