Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ogórkowa żydowska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 szkl. wody
1 szkl octu
1 szkl. cukru
2 łyzki soli
ogórki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ogórkowa żydowska

do słoika wrzucić: koper, nać selera, nać pietruszki, cebulę pokrojona w talarki, marchew pokrojoną w talarki, trochę gorczycy, 2 ziela angielskie,
następnie ogórki średniej wielkości pokroić w talarki układać do słoika,
następnie przygotować zalewę: 5 szkl. wody- zagotować i ostudzić, następnie dodać 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru, 2 łyżki soli, wymieszać i zalać tą zalewą ogórki,
gotować tylko 3 minuty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.08.2011 18:36
bardzo dobre ogóreczki, a na zimę do ziemniaczków IDEALNE :)
m1monika 29.12.2010 16:51
smaczna!!!
Joanna108
Joanna108 15.11.2010 08:16
Ja robię ogórki po żydowsku trochę inaczej. Dodaję dużo cebuli i nać pietruszki do słoika, a do zalewy dodaję oliwy. Są przepyszne. Chętnie wypróbuję ten przepis, bo dodatki do słoika są bardzo bogate, co z pewnością dobrze wpływa na smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak