Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z cebulką i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,7 kg
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
olej 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z cebulką i czosnkiem

Kapustę poszatkować, ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, odcedzić. Cebulkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oleju podsmażyć cebulkę i czosnek dodać kapustę, przyprawy i całość chwilkę smażyć. Można podawać na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.09.2012 20:25
lubi? kapust? pod ka?d? postaci?
Aneta41 10.08.2012 00:20
na ciepło jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak