Sposób przygotowania

Filety myję, osuszam dokładnie papierowym ręcznikiem, skrapiam sokiem z cytryny, solę, posypuję znaczną ilością czarnego pierzu i wstawiam o lodówki na 30 minut.

W dużym i płaskim rondlu stapiam masło, dodaję liść laurowy, pieprz w ziarnach, wino, doprawiam solą i mielonym pieprzem i doprowadzam do wrzenia. Do rondla wkładam rybę i duszę pod przykryciem ma małym ogniu (płyn powinien \"pyrkać) do miękkości przez około 20-25 minut. Pod koniec duszenie dodaję sok z cytryny o otarta skórkę. Gotową rybę wyjmuję z wywaru i przekładam w ciepłe miejsce. Sos odparowuję - tak by zostało go kilka łyżek, następnie przecedzam i polewam nim rybę. Potrawę dekoruję gałązkami koperku.

Komentarze

  • -3
    original
    Opublikowano

    goofy9

    zdjęcie nie przedstawia efektu końcowego - to tylko dzwonki łososia wyjete z opakowanie ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmm ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszne to musi być. O. :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super sprawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    uwielbiam łososia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo wykwintny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    niesamowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    extra rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !