Sposób przygotowania

spód: mniejsze pół palmy, 1/2 szkl, cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl.mąki, 2 jajka, po kolei dodawać i wymieszać; następnie wylać masę na wysmarowaną blachę tłuszczem
góra: 8 żółtek( białka ubić i dodać na końcu), dodać 1 i 1/2 szkl. cukru, 1 kg twarogu, 1 olejek pomarańczowy, mieszać i dodawać w międzyczasie 2 budynie śmietankowe, 1 szkl. oleju, 1 szkl. mleka, dodać ubite białka, wylać to na dolną warstwę
włożyć do nagrzanego piekarnika- 180*C, piec około godzinę, półtora

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam serniki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda niezwykle apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MarchiochaKucharzy

    fajny klasyczny sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !