Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik Gabrysi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
olejek pomarańczowy
2 budynie śmietankowe
1 szkl. mleka
1/2 kostki palmy
1 szkl mąki
proszek do pieczenia 1 szt
olej 1 szkl.
twaróg 1 kg ( w wiaderku)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik Gabrysi

spód: mniejsze pół palmy, 1/2 szkl, cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl.mąki, 2 jajka, po kolei dodawać i wymieszać; następnie wylać masę na wysmarowaną blachę tłuszczem
góra: 8 żółtek( białka ubić i dodać na końcu), dodać 1 i 1/2 szkl. cukru, 1 kg twarogu, 1 olejek pomarańczowy, mieszać i dodawać w międzyczasie 2 budynie śmietankowe, 1 szkl. oleju, 1 szkl. mleka, dodać ubite białka, wylać to na dolną warstwę
włożyć do nagrzanego piekarnika- 180*C, piec około godzinę, półtora

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 06.12.2013 14:08
fajny klasyczny sernik
bami 17.03.2012 00:10
Wygląda niezwykle apetycznie :)
Izabela28 05.11.2010 19:58
Pychotka:)
danusia19671 14.10.2010 15:52
Uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak