Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z cytryną i pigwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kilogram
cytryna 3 sztuki
cukier 500 gram
pigwa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z cytryną i pigwa

Jabłka myjemy , obieramy, kroimy w kostkę. Cytryne najpierw parymy, ścieramy skórke dodajemy do jabłek, oraz miąższ z cytryny wszystko smażymy w rondlu, dodajemy cukier.Na koniec dodajemy pigwę . Nakladamy do słoików zakręcamy, wekujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.09.2015 08:23
chyba bardzo kwaśne to
IrenaM 20.01.2012 11:10
rozumiem, że to potem jako konfitura lub dżem używamy, tak?
ilka_86 28.07.2011 09:21
mnie tez zaintrygowało to dnako
Emilia22 22.09.2010 11:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak