Sposób przygotowania

Gejpfruty i pomarańcze obrać, usunąć białą skórkę. Owoce pokroić nad miseczką (tak aby zachować sok). Pokrojone owoce włożyć do miseczki z sokiem, posypać cujrem i polać likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę. Nastepnie do zółtek dodać twarożek- wszystko dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z twarożkiem. Sałatkę podzielić na porcje. Każdą porcję położyć na żaroodpornym talerzu. Na srodku każdej porcji ułożyć krem. Żaroodporny talerz wstawić do piekarnika. na kilka minut aby zapiec krem na złoty kolor.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !