Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gejpfrut 3 sztuki
pomarańcza 3 sztuki
cukier 2 łyżki
likier pomarańczowy 2 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy opakowanie
twarożek 25 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa z kremem

Gejpfruty i pomarańcze obrać, usunąć białą skórkę. Owoce pokroić nad miseczką (tak aby zachować sok). Pokrojone owoce włożyć do miseczki z sokiem, posypać cujrem i polać likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę. Nastepnie do zółtek dodać twarożek- wszystko dokładnie wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z twarożkiem. Sałatkę podzielić na porcje. Każdą porcję położyć na żaroodpornym talerzu. Na srodku każdej porcji ułożyć krem. Żaroodporny talerz wstawić do piekarnika. na kilka minut aby zapiec krem na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak