Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidłowa kaszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 6 łyżek
jajko 2
cukier 5 łyżki
powidła 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidłowa kaszka

do zimnego mleka wsypujemy kasze i 3 łyżki cukru, gotujemy az kaszka zrobi sie gesta, ciagle miezamy. Z żółtek ubijamy razem z cukrem kogiel mogiel, a z bialek ubijamy sztywna piane. gdy kaszka jest juz zimna miksujemy ja, dodajemy ubite żółtka, dodajemy powidla i miskujemy. dodajemy piane i delikatnie mieszamy, przekladamy do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 07.05.2011 00:22
dla maluchów;p
marta0906 19.11.2010 18:30
Lubię kaszkę
Magdalena/26Mooi 06.11.2010 19:04
pewnie dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak