Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z kminkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1 kg
mąka 2-3 łyżki
kiełbasa śląska 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 10 szt
kminek 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki
boczek 10-15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z kminkiem

Kapustę włożyć do garnka i gotować z dodatkiem liści laurowych, kminki i ziela angielskiego. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni i dołożyć do kapusty. Wszystko razem gotować do momentu aż kapusta będzie miękka. Na oddzielnej patelni z 2 łyżek smalcu i mąki zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.06.2012 22:39
uwielbiam taka kapustkę
Katarzyna59 03.06.2012 15:02
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 25.04.2011 15:03
smaczna
Monika193
Monika193 05.09.2010 08:51
Jest pyszna
Margo1 01.09.2010 18:39
Wyśmienite!
krzyniu1984 01.09.2010 17:46
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak