Sposób przygotowania

Twaróg wymieszać z mąką i żółtkiem oraz szczyptą soli. Zagnieść dodając tyle mleka aby powstało gładkie i zwarte ciasto. Uformuj z niego niewielkie placuszki na każdym ułożyć kawałek obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę jabłka. Porządnie zlepić brzegi ciasta. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie knedla, bardzo ładnie się prezentują, a smak... cudo.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    koniecznie posypane cynamonem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !