Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
cebula 1
pieprz świeżo zmielony pół łyzeczki
Szafran nitki Prymat szczypta
oliwa łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek pół łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant na ostro

Mięso opłukać, w garnku zalać szklanką wody( resztę zostawic do podlewania później żeby się nie przypaliło) i 1 łyżką oliwy Cebulę drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Przyprawić. W razie potrzeby podlac lekko wodą. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie.

Zwykle dodawałam tylko wegete i pieprz. Ostatnim razem doprawiłam taka mieszanka, ze wyszedł słodki i mi nie smakował. Za to teraz na ostro bażant był przepyszny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 30.11.2010 16:34
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak