Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dag
masło 5 dag
śmietana pół szklanki
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt.
pieprz, sól do smaku
grzyby 40 mrożone
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z sosem grzybowym

Grzyby lekko rozmrozić, drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i razem z grzybami udusić na maśle, podlewając kilkoma łyżkami wody. Połowę grzybów i cebuli zmiksować, dodać do pozostałych. Zaciągnąć mąką wymieszaną ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z sosem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.11.2012 14:22
pyszne danie,....;]
fictor123 24.06.2012 08:44
na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak