Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk mielony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 50 dag
sol, pieprz, łyzka mąki
cebula 2 sztuki
masło 2 łyzki
oliwa 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk mielony

Mięso mielone wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, dodać sol i pieprz, dobrze wyrobić masę, na rozgrzanym na patelni maśle z oliwą podsmazyc na złoto pokrojoną w krązki cebulę. Po usmażeniu cebulę zdjąc z patelni i odłozyć. Uformowac z masy mięsnej befsztyki grubosci okolo 2 centymetrów, posypac lekko mąką i smazyc z obu stron na tym samym tluszczu na ktorym usmażona była cebula. Poukladac cebule na smażacych sie befsztykach okryć pokrywą i dosmażyć mięso.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 31.12.2012 22:20
dawno tego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak