Sposób przygotowania

Wędzonkę zalać wrzącą wodą i gotować w przykrytym rondlu. Po 10 minutach dodać kapustę, utartą marchewkę, listek laurowy, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podrumienić na jasno złoty kolor ze słoniną. Dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zimną wodą i wlać do wrzącej zupy, zagotować. Wyjąć boczek, pokroić na porcje. Zupę przyprawić do smaku roztartym czosnkiem z solą, papryką i odrobiną cukru. Posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    robiłam, i uwielbiam tą zupkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię kapuśniak z boczkiem, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !