Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kwaszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
kapusta kwaszona 50 dag
marchew 2 szt
cebula biała 2 szt
słonina wędzona 5 dag
mąka 1 łyzka
czosnek ząbki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
zielenina 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kwaszonej kapusty

Wędzonkę zalać wrzącą wodą i gotować w przykrytym rondlu. Po 10 minutach dodać kapustę, utartą marchewkę, listek laurowy, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podrumienić na jasno złoty kolor ze słoniną. Dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zimną wodą i wlać do wrzącej zupy, zagotować. Wyjąć boczek, pokroić na porcje. Zupę przyprawić do smaku roztartym czosnkiem z solą, papryką i odrobiną cukru. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 16.05.2012 11:04
świetny przepis
Seba 22.02.2012 10:13
pycha
Monika193
Monika193 05.10.2010 12:04
bardzo lubię kapuśniak z boczkiem, mniam
Margo1 01.09.2010 17:08
robiłam, i uwielbiam tą zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak